BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Mengira Ulangtahun

ADIK is coming, mama & baba!

pregnant

Wednesday, October 19, 2011

we're ready, are you?

assalammualaikum and morning dearies!


this week is my 38th week carrying this little baby in my belly.*senyum tunjuk gigi*
yes,yes, macam tak percaya. sekarang tunggu masa ja ni. taking the early leave, to rest the physical and mental. ok tak? act, taknak susahkan hubby hantor and amik aku pergi office. lagipun, tunggu hubby kat office sampai 730p.m (paling lewat) sangat memakan tenaga. you know, sakit pinggang suka menyerang kalau berdiri lama, atau duduk lama.


according to the due date, Adik should be pop-out on November 4th. to be exact, another 15 days. tapi Dr. Raz kata, it should be this week. tahu aku rasa ape? mestilah nak jerit suka. nak tengok ADIK sangat-sangat dah ni. 

Baba selalu kata kat Adik (sambil main-main perut aku),
bila Adik ready, Adik keluar eh.

We're totally ready for Adik, tahu tak? our bags are packed, aku dah ready, hubby pun dah ready. memang tunggu Adik ja ni. *gelak*.




macam mana pun, we still want Adik keluar whenever he's ready. taknak paksa-paksa. i've read a lot of tips how to deliver early, and even it's sound tempting and i know i can try, but it's a No-No. tahu kenapa? sebab nanti bila Adik dah keluar, rindu pulak dia dalam perut. boleh macam gitu?


eventhough when expecting ni, macam-macam perubahan jadi kat badan. muka kembang, hidung kembang, badan kembang, berat naik almost 15kg now, and my boss even said that my face like Fiona the Shrek whenever i laughed. mana taknya, bile gelak ja, mata jadi kecik, pipi jadi penuh, dan double chin pun terserlah lah! *gelak* serius, aku tak kesah sikit pun, sebab tertanam dalam jiwa, semuanya pahala.


this is my belly when 35weeks. fiona eh?

ok, ok. setakat itu saja entri ini. sebab nak gelak tengok muka kembang sendiri. first time sebarkan gambar tengah pregnant kat blog. huahua!

4 comments:

a L i N said...

Fiona comey xpe.. Hhehehe.. Bestnye.. tunggu ari je... mesti xcited kn?
Take care, Lala... Always pray for you and Adik... =) Sayang kamu!!

lina said...

wah! lala sedang menunggu hari. harap semuanya ok2 :)

Cikpuan rara said...

fiona.hehehe.noty lah kata diri sendiri.hmmm neway hope sume okay =)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)